PODCAST WORKSHOP 

Bij de radio-workshop FUTURE VOICES onderzoeken kinderen op creatieve wijze maatschappelijke onderwerpen, waar ze zelf mee te maken hebben of krijgen in hun leven. Zo gaan ze tijdens het eerste deel van de workshop, aan de slag met spelopdrachten en interviewen ze elkaar over hun persoonlijke ervaringen met het leven in de stad. Vervolgens reizen de kinderen in gedachten naar het jaar 2054 en onderzoeken ze hoe maatschappelijke problemen in 2024, zoals armoede, discriminatie en klimaatverandering, dertig jaar later opgelost kunnen zijn. Tot slot laten de jonge radiomakers hun stem hierover horen in een talkshow, die later wordt uitgezonden op de (lokale) radio en als podcast wordt verstrekt via Spotify. 

 

PRAKTISCHE INFO

  • De workshop (inclusief de opname) duurt 3 uur en vindt plaats in een bibliotheek, maar kan desgewenst op een andere locatie worden gegeven. 
  • Voor alle kinderen vanaf 10 jaar. Geschikt voor zowel regulier- als naschools onderwijs. Tevens bestaat de mogelijkheid een workshop op maat te maken voor instanties die met kinderen werken.
  • Voor meer info en/of boekingen, neem contact op met creatief producent Mina Ouaouirst: mina@futurevoicesstudio.com

 

Luister hier naar een uitzending van Future Voices!